MENU

Boris Lennerhov – 15 år med Gekås

Boris Lennerhov övertog VD-stolen på Gekås Ullared år 2000. Han blev då första VD:n att inte ha ägarandel i företaget. Boris började direkt med en rad förbättringsarbeten för att effektivisera företagets logistik, marknadsföring och organisation.

Var tionde minut varje vardag rullar en lastbil in till Gekås 39 000 kvm stora varuhus i Ullared. Varuhuset töms i genomsnitt tre gånger i veckan under högsäsong, under helgerna en och en halv gång – på två dagar. Ändå är hyllorna aldrig tomma och 122 miljoner varor passerar kassorna varje år.

Omsättningen har gått från1,5 miljarder kronor till fjolårets 5,4 miljarder och vinsten 2018, landade på 354 miljoner kronor före skatt. Försäljningsrekordet under en enskild dag: 41,7 miljoner kronor.

En av hemligheterna bakom Gekås framgångar, enligt Boris Lennerhov, är att det alltid finns fullt av varor, men man berättar aldrig vad det är man säljer.
–  Därför behöver heller aldrig kunderna bli besvikna över att inte hitta det de söker.

2009 och 2010 sändes realityserien Ullared på teve i kanal 5. Då ökade omsättningen med 15 procent per säsong. Efter det har Ullared fortsatt att skörda framgångar i TV och nu är serien är inne på sin 10:e säsong (2019).

Det är bara ett av många smarta grepp den ständigt idésprutande Boris Lennerhov kommer med. Som mannen bakom ett sällsynt framgångsrikt affärskoncept får han mängder av förfrågningar om att hålla föredrag.

Boris lämnade sin VD-post vid årsskiftet 2014 men fortsatte att sitta med i styrelsen. 2017 var han tillbaka som tillförordnad VD och 2019 fick han  H.M. Konungens medalj i guld av 8:e storleken i Serafimerordens band för betydande insatser inom svenskt näringsliv.