MENU

Göran Adlén – Trendspanare i omvärlden

Som trendföreläsare måste man hela tiden vara aktuell och anpassa sig efter vad som händer i omvärlden och framför allt kunna förutse vad som kommer att hända.

I sexton år har Göran gjort sina trendspaningar.  Aldrig har han upplevt större förändringar än nu. Aldrig har han sett större osäkerhet eller sett fler som målar upp en dyster och negativ framtid.

Årets föreläsning handlar om AI, robotisering, digitalisering, det röststyrda samhället, nya sätt att bedriva kundservice och mycket mer…

Göran har några olika inriktningar på sina föreläsningar och några av dessa är:

Trendspanarens manifest

Idag lever vi i en värld av extrema förändringar där det hela tiden gäller att vara uppmärksam och ha en förmåga att fatta snabba beslut. Denna föreläsningen ger en bild av hur framtiden kan komma att se ut. Om du inte hänger med i det som händer i framtiden så är du snart borta från marknaden.

Det andra talangkriget

Idag är det gott om arbetssökande och företagen kan välja och vraka men om några år kommer det att vara ombytta roller. Det gäller att förstå varför man ska bli den attraktivaste arbetsplatsen och varför arbetsgivarmärket är så mycket viktigare än varumärket. Det handlar om att kunna sätta ihop rätt team och förstå hur man ska locka till sig talangerna i framtiden och samtidigt behålla dom äldre.